Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 2006 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayan İngilizce İşletme Bölümü, dinamik ve yenilikçi  müfredatı ve her geçen gün güç kazanan akademik yapısı ile gerek fakültemizin gerekse üniversitemizin ilk ve tek İngilizce eğitim veren bölümü olma özelliğini yıllardır başarı ile devam ettirmektedir. Bu yüzden bölümümüzü kazanan öğrenciler bir yıl boyunca zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfında okumak zorundadır.

İngilizce İşletme Bölümü öğrencileri, hem fakültemiz hem de üniversitemiz öğrencileri arasında Erasmus Programı ve Mevlana Programı gibi  yurt dışı işbirliklerinden en fazla yararlanan öğrenciler olmakta ve bu sayede üniversite eğitimlerinin bir dönemini ya da iki dönemini yurtdışında geçirme şansını yakalamaktadır. Bu eşsiz deneyim   öğrencilerimizin hem yabancı dil kullanma becerilerinin hem de yabancı dilde kendini ifade etmek konusundaki becerilerinin gelişmesi sağlanmaktadır.

Bölümümüz ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek, riskleri görüp göze alabilecek, kendini çağın gerektirdiklerine kolayca adapte edebilecek, iş dünyasının gereksinimlerine uygun, topluma ve dünyaya değer katacak kalifiye işletmeciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İngilizce İşletme Bölümünden Mezun Olduktan Sonra Nerelerde Çalışabilirsiniz?

Uzmanlaşmayı düşündüğünüz alanda gerek yurt içindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde ve gerekse ABD, İngiltere gibi ülkelerdeki Üniversitelerde yabancı dil engeline takılmadan yükseklisans ve doktora yapabilirsiniz.

Araştırma Görevliliği ile başlayıp profesörlüğe kadar uzanan bir akademik kariyeri seçebilirsiniz.

Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışındaki ulusal ve uluslararası şirketlerde yönetim, finans, muhasebe, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, üretim gibi bölümlerinde çalışabilirsiniz,

Kamuya bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlardaki iş fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

07 Ağustos 2017, Pazartesi 2567 kez görüntülendi